Представяне

          Моята майка казваше, че ще стана учител, защото всички деца в махалата ме следват и почитат. Думите на майките, изглежда, са самосбъдващи се пророчества. В моя случай се оказа така - станах учител. Когато поех ролята, почувствах, че ми е по мярка. Изпитах комфортната свобода - да бъда.
 
 

          

        

        Казвам се Невена Дармонева. Работя в нашето училище от много години. Обичам работата си. Подготвена съм да я изпълнявам всеотдайно и се стремя да го правя по най-добрия възможен начин.

         Всеки клас отваря пред мен нови врати. Заедно навлизаме смело в новото пространство, което веднага изпълваме с автентично, неповторимо присъствие и дух. В защитена среда моите ученици създават приятелства, репетират нови поведения, откриват своите силни страни и ги развиват. 

         Най-важното, което се стремя да развивам у тях е любовта към всички проявления на живота; отговорността за себе си и другите; стремежа към самоусъвършенстване и развитие; чувствителността, съпричастността и взаимопомощта; креативния подход към всеки проблем. В края на общия път се надявам моите ученици да не се стремят да рецитират факти, а да са позитивно проявяващи се "Човеци" - да умеят да отстояват себе си; да са честни и предани в своите взаимоотношения; да се отнасят с доброта и респект към различните; да приемат различната гледна точка като скъпоценност.    

    

 


За връзка

Невена Дармонева

София, бул. " Монтевидео" 21, НСУ "София"


Пластика на седмицата

"За Левски", 2023

"За Левски", 2023
Събрахме се в балетната зала на читалище "Хармония", за да поговорим за Левски.  Пяхме песни. Рецитирахме стихотворения. Почувствахме, че Левски е с нас. "Думите му бяха и прости и кратки, пълни с упование и надежди сладки." "Говореше често за бунт за...

—————

Изложба

Изложба
         

—————

—————

—————

—————

—————

—————

—————

—————

—————


Мъдрости

Изкачването на планината започва с първата крачка.

Бързата работа - срам за майстора.

Можеш да върнеш загубеното злато, но загубеното време - никога.

Ако искаш да бъдеш обичан, обичай. 

Всеки е ковач на своята съдба.

Двойно побеждава онзи, който се владее след победата.

Любовта побеждава всичко.

Да искаш, значи да можеш.