Философия

Мечтай! 

Сбъдвай мечтите си!

           

 

           Насърчавам ученици си да задават въпроси, да търсят настойчиво отговорите, да проявяват издръжливост и търпение, ако отговорите се забавят и да пробват нови роли в контролирана среда. 

            Стремя се да разбера дали разбират темата, дали им е интересно, дали слушат активно.  Още по-важно ми е да разбера какво чувстват - вълнение, радост или боязън, тревога. Често откривам отговорите на тези въпроси в очите им, но когато не успея да се докосна до душата им чрез очите си, търся другите знаци на душевното състояние, а те са толкова много. 

           Възприемам дисциплината в клас като съществено условие за успех. Настойчиво провокирам сътворяването на правила и отстояването им. 

            Подкрепям и насърчавам модели на взаимодействие, които осигуряват проактивен климат в групата. Училището е място, където детето се сбъдва. То разгръща и задълбочава онова, което носи в себе си - училището е шансът му да сбъдне хубавата част от своята история. 

 


За връзка

Невена Дармонева

София, бул. " Монтевидео" 21, НСУ "София"


Пластика на седмицата

"За Левски", 2023

"За Левски", 2023
Събрахме се в балетната зала на читалище "Хармония", за да поговорим за Левски.  Пяхме песни. Рецитирахме стихотворения. Почувствахме, че Левски е с нас. "Думите му бяха и прости и кратки, пълни с упование и надежди сладки." "Говореше често за бунт за...

—————

Изложба

Изложба
         

—————

—————

—————

—————

—————

—————

—————

—————

—————


Мъдрости

Изкачването на планината започва с първата крачка.

Бързата работа - срам за майстора.

Можеш да върнеш загубеното злато, но загубеното време - никога.

Ако искаш да бъдеш обичан, обичай. 

Всеки е ковач на своята съдба.

Двойно побеждава онзи, който се владее след победата.

Любовта побеждава всичко.

Да искаш, значи да можеш.