Менюто на ChessKid

08.06.2020 17:44
         Главното меню на сайта ChessKid е разположено в лявата първа колона на сайта. От отделните бутони в него се отварят различни възможности чрез падащи менюта, в които се посочва направения избор. То съдържа следните опции:
     1. Начална страница (Home) - кликването върху този бутон винаги отвежда на началната страница на този сайт. 
     2. Игра (Play)- отваря три възможности (игра с реален опонент, който е в онлайн ситуация; кореспондентен шахмат, игра срещу шахматен робот). 
     3. Пъзели (Puzzles) - предлагат две възможности (шахматни задачи и шахматен дуел с онлайн опонент върху шахматни задачи).
     4. Учене (Learn) - включва уроци; видео; тренировка на различни стратегии и техники; зрителен тренажор; статии; класна стая - програма за начинаещи.
     5. Свързване (Connect) - с приятели и с клубове в сайта.
     6. Деца (Kids)- регистрираните акаунти в сайта.
 
 

 

              Постиженията, постигнати в играта и ученето се отбелязват чрез различни видове послания и значки.
            Тази ще получиш, след като решиш първият си шахматен пъзел в сайта.
 

 

 
     Бутон Игра(Play) отваря падащо меню, в което има събрани три възможности:
     1. Игра с дете (Play vs Kid) - приятел в сайта или член на твоя клуб.
     2. Бавен шахмат (Slow Chess)- класически шахмат; шахмат 960 - друг вариант на шахматна игра; различни позиции и дебюти.
     3. Шахмат срещу роботи (Play vs Bot)- с различна степен на трудност.
 
  
 
 
             От бутон Пъзели (Puzzles) ще отворите две възможности:
            1. Шахматни задачи (Puzzles ) - в тях се поставя шахматен проблем, който може да бъде решен в един или няколко хода. Решаването му донася точки към персоналния рейтинг на шахматиста в сайта.
 
            2. Шахматен дуел (Puzzles Duel) -той представлява набор от шахматни пъзели, които трябва да се решат за ограничено време, срещу реален опонент. Паралелното решаване на задачите приключва с обявяване на победител - онзи, който е решил не само най-много, но и правилно от съответния набор шахматни проблеми за определеното време.
 
 
      Бутон Учене (Learn)  включва:
     1. Уроци (Lessons) - представени са последователно близо 100 урока по шахмат за начинаещи, в които класическият шахмат е представен в детайли - видове шахматни фигури, позициониране и движение на фигурите, специални ходове, възможни изходи от играта и други.
    2. Видео - филми, подредени по различни теми – правила и основи на играта, ендшпили, дебюти, стратегия, тактика, забележителни игри и други. Подредени са на три нива - за начинаещи, за напреднали и за умели шахматисти.  
   3. Тренировка -практикуване на ключови позиции, като трикратното повторение на позицията гарантира овладяването ѝ. 
   4. Зрителен тренажор - практикуване на шахматната нотация чрез игра, която изисква маркиране на написаните полета. Колкото повече задачи се решат за 30 секунди, толкова по-усъвършенствани са уменията за записване и откриване на шахматното поле.  
   5. Статии - по различни шахматни теми и на различни автори.
   6. Класна стая - програма за начинаещи.
 
 

 

—————

Назад


За връзка

Невена Дармонева

София, бул. " Монтевидео" 21, НСУ "София"


Пластика на седмицата

"За Левски", 2023

"За Левски", 2023
Събрахме се в балетната зала на читалище "Хармония", за да поговорим за Левски.  Пяхме песни, рецитирахме стихотворения и почувствахме, че Левски е с нас. "Думите му бяха и прости и кратки, пълни с упование и надежди сладки." "Говореше често за бунт за...

—————

Изложба

Изложба
Посещаваме изложба, подредена във фоайето до нашата класна стая. Разбираме, че има какво да се научи от по-големите ученици.

—————

Шахмат

Шахмат
Понякога играем  и колективен шах. За тази цел играем шахматното упражнение "Пешки срещу пешки". Всеки член на отора играе по един ход от общата шахматна партия, след което отстъпва мастото си на следващия член на екипа.

—————

Питка

Питка
Да направиш хляб е свещенодействие. Истински майстори на хляба ни показват как се прави свещената храна.

—————

Копривщица

Копривщица
Вълшебната Копривщица винаги ни вика при себе си. Често я посещаваме. Искаме да чуем шепота на съзаклятниците; да надникнем в китните, малки възрожденски дворчета; да се разходим по каменните пътища на това красиво българско селище.

—————

Отбор

Отбор
Какво винаги участваме в спортните игри между класовете. Нашата цел е да се забавляваме, докато спазваме правилата и играем честно,а не обезателно да станем първи.

—————

Гъсеница

Гъсеница
Играем на "Гъсеница", но всъщност изследваме връзките, които съществуват между нас. Осъзнаваме, че това, което ни свързва, понякога е твърде крехко и чупливо. Разбираме, че успехът понякога зависи от доверието, което имаме помежду си, за да постигнем заедно една обща цел.  

—————

Откриване

Откриване
На 15 септември дворът на нашето училище се изпълни с весела глъч. Малки и големи очакваха с трепет откриването на учебната година. Най-вълнуващо беше за нас - първокласниците, техните родители и учители. Оживено очаквахме онзи момент, в който нещата завинаги ще се променят за всички нас...

—————

Аладин

Аладин
Танцът възпитава. Той подобрява мускулния тонус и стойката на тялото, подобрява чувството за равновесие, координация и баланс,  развива чувства за ритъм и посока, подобрява самочувствието и формите за изразяване на себе си.

—————

"Спомен"

"Спомен"
Разхождаме се в градския парк на град Пазарджик - остров Свобода. Разглеждаме една от най-големите скулптурни колекции на открито, посветена на децата - Пепеляшка, Пипи, Ян Бибиян и фигурите на страховити динозаври са на една ръка разстояние. 

—————


Мъдрости

Изкачването на планината започва с първата крачка.

Бързата работа - срам за майстора.

Можеш да върнеш загубеното злато, но загубеното време - никога.

Ако искаш да бъдеш обичан, обичай. 

Всеки е ковач на своята съдба.

Двойно побеждава онзи, който се владее след победата.

Любовта побеждава всичко.

Да искаш, значи да можеш.