Коледна изложба на икони - 2014

 
      През декември месец на 2014 година моите ученици изографисаха икони. Работата им продължи две седмици, преди до успеят да видяят крайния завършен лик на иконите.
 

 

Изложба-живопис "Духовни пространства" - 2016

 

 

 

Постановката "Коледно приключение" - 2017

 

 

Мюзикълът "Снежанка и седемте джуджута" - 2017

 

 

 
 

Илюстрации "Тошко Африкански" - 2018

 

 

Изложба "За царя на животните" -2018 

 

Изложба "За Васил Левски" - 2018

 

Мюзикълът "Красавицата и Звярът" - 2018

           Няколко години мечтаех да видя този мюзикъл на сцена. Господ е милостив и щедър! Дари ме с ученици, които сбъднаха тази мечта!
         Благодаря ви, мили, мои, талантливи и прекрасни деца! Направихте тази учебна година незабравима за мен! Гордея се с вашето постижение на голямата сцена!

         Реализацията на този проект е свързан с непосилни за един човек усилия и труд. До мен, във всички моменти, стояха много колеги - Милена Мавродинова, Анатоли Антонов, Здравка Ботева, Цецка Цветанова, Мария Василева, Милена Петкова, Росен Цветанов, както и моите вече пораснали шестокласници, които ми помогнаха много! Благодаря ви!

        Изключително съм признателна на Кристина Савова и Департамент Театър на НБУ, които ни посрещнаха така топло и направиха всичко, което можеше да допринесе към блясъка на спектакъла и комфорта на артистите!

 

 

Изложба "Илюстрации - приказки и басни"

 

Мюзикълът "Аладин" - 2019

 
          На 31.05.2019 имахме удоволствието да представим пред публика нашия нов мюзикъл - "Аладин".
          Изявата ни стана възможна,благодарение на безрезервната подкрепа и помощ, която получихме от Нов български университет . Под тяхното грижовно крило, всички усилия на творческия екип придобиха завършена и професионална форма.
          През музиката, думите, танца, жеста, мимиката, се приютихме в един различен свят и култура, легитимиран от една обичана източна приказка. 
         Потънахме в мистичен, загадъчен свят, изпълнен с изненади, тайнства и красота.
 

 

Съчинения на класа през 2021 година

"Весел ден" - Ния Забунова

09.12.2021 12:19
Лиса се пързаляше на зимната пързалка. Тя падна и удари коляното си. Изправи се. Продължи да се пързаля.  Появи се Павел. Той носеше зимна шапчица, ръкавички и ботушки. Зарадва се като видя Лиса. Тя беше най-голямата му приятелка. - О, Лиса, Защо не носиш ръкавици? Искаш ли моите? - попита...

—————

"Дядо Коледа пристига" - Николай Недевски

09.12.2021 12:08
В детската стая на Ради беше топло и уютно. Той вече беше легнал в леглото си, когато в стаята влезе майка му.   - Нямам търпение! - извика Ради.   - Спокойно! Какво мислиш, че ще получиш от Дядо Коледа? - усмихна се майка му.   - Нови футболни ръкавици! - отговори детето.   -...

—————

"Да откриеш приятел" - Виктор Кръстев

09.12.2021 11:59
             Веднъж Мечо отишъл да се разходи в гората. Той видял красива, нежна елхичка. На съседното дърво висял огромен кошер с мед. Решил да си похапне сладко. Тромаво се покатерил на високото дърво. Похапнал си доволно от вълшебната смес. Като станало обед,...

—————


За връзка

Невена Дармонева

София, бул. " Монтевидео" 21, НСУ "София"


Пластика на седмицата

"За Левски", 2023

"За Левски", 2023
Събрахме се в балетната зала на читалище "Хармония", за да поговорим за Левски.  Пяхме песни, рецитирахме стихотворения и почувствахме, че Левски е с нас. "Думите му бяха и прости и кратки, пълни с упование и надежди сладки." "Говореше често за бунт за...

—————

Изложба

Изложба
Посещаваме изложба, подредена във фоайето до нашата класна стая. Разбираме, че има какво да се научи от по-големите ученици.

—————

Шахмат

Шахмат
Понякога играем  и колективен шах. За тази цел играем шахматното упражнение "Пешки срещу пешки". Всеки член на отора играе по един ход от общата шахматна партия, след което отстъпва мастото си на следващия член на екипа.

—————

Питка

Питка
Да направиш хляб е свещенодействие. Истински майстори на хляба ни показват как се прави свещената храна.

—————

Копривщица

Копривщица
Вълшебната Копривщица винаги ни вика при себе си. Често я посещаваме. Искаме да чуем шепота на съзаклятниците; да надникнем в китните, малки възрожденски дворчета; да се разходим по каменните пътища на това красиво българско селище.

—————

Отбор

Отбор
Какво винаги участваме в спортните игри между класовете. Нашата цел е да се забавляваме, докато спазваме правилата и играем честно,а не обезателно да станем първи.

—————

Гъсеница

Гъсеница
Играем на "Гъсеница", но всъщност изследваме връзките, които съществуват между нас. Осъзнаваме, че това, което ни свързва, понякога е твърде крехко и чупливо. Разбираме, че успехът понякога зависи от доверието, което имаме помежду си, за да постигнем заедно една обща цел.  

—————

Откриване

Откриване
На 15 септември дворът на нашето училище се изпълни с весела глъч. Малки и големи очакваха с трепет откриването на учебната година. Най-вълнуващо беше за нас - първокласниците, техните родители и учители. Оживено очаквахме онзи момент, в който нещата завинаги ще се променят за всички нас...

—————

Аладин

Аладин
Танцът възпитава. Той подобрява мускулния тонус и стойката на тялото, подобрява чувството за равновесие, координация и баланс,  развива чувства за ритъм и посока, подобрява самочувствието и формите за изразяване на себе си.

—————

"Спомен"

"Спомен"
Разхождаме се в градския парк на град Пазарджик - остров Свобода. Разглеждаме една от най-големите скулптурни колекции на открито, посветена на децата - Пепеляшка, Пипи, Ян Бибиян и фигурите на страховити динозаври са на една ръка разстояние. 

—————


Мъдрости

Изкачването на планината започва с първата крачка.

Бързата работа - срам за майстора.

Можеш да върнеш загубеното злато, но загубеното време - никога.

Ако искаш да бъдеш обичан, обичай. 

Всеки е ковач на своята съдба.

Двойно побеждава онзи, който се владее след победата.

Любовта побеждава всичко.

Да искаш, значи да можеш.