Откриване на учебната година

15.09.2020 10:00

       

                  На 15 септември дворът на нашето училище се изпълни с весела глъч. Малки и големи очакваха с трепет откриването на учебната година.

                  
Най-вълнуващо беше за нас - първокласниците, техните родители и учители. Оживено очаквахме онзи момент, в който нещата завинаги ще се променят за всички нас и ще започне един дълъг и изпълнен с предизвикателства път. 

 

 

   
      Открихме официално учебната година. Знамето на България беше издигнато тържествено и ритуално, съпроводено от химна на нашата родина.

    Вокалната група "Слънчевите зайчета" изпълни химна на нашето училище, а по-големите ученици внесоха знамето ни. След поздравителното слово, специално за нас беше изпълнен ритуалът на посрещане със звънец и поливане с вода.   

 


                  Когато нашият клас влезе за първи път в класната стая, беше посрещнат от една прекрасна среда - богато декорирана, светла и уютна.

         Всеки първокласник получи специален дар - буквар, молив и гума, които бяха донесени от огромна гвардия таралежчета, изпроводени от крал Всичкосизнам.  

 

 

       


        Самият той се беше разположил удобно на бюрото на госпожата. И това е съвсем необходимо, защото той се оказа пръв помощник на нашата учителка и същински пазител на класната ни стая.

     Стоеше комфортно върху специален стол с формата на сърце. Беше подготвил викторина със забавни задачки за будни първокласници. Ако ти е любопитно какви бяха те, можеш да ги откриеш  тук .


 

      В края на учебния час на нашето класно дърво имаше 25 катерички, всяка от които носеше първата буква от името на първокласник, по идея на крал Всичкосизнам. 

         Запознавахме  се и открихме, че всички първокласници от нашия клас обичат да играят на криеница, гоненица и футбол.
 
         Успешна и усмихната учебна година, скъпи деца! На добър час!


 

 

—————

Назад


За връзка

Невена Дармонева

София, бул. " Монтевидео" 21, НСУ "София"


Пластика на седмицата

"За Левски", 2023

"За Левски", 2023
Събрахме се в балетната зала на читалище "Хармония", за да поговорим за Левски.  Пяхме песни, рецитирахме стихотворения и почувствахме, че Левски е с нас. "Думите му бяха и прости и кратки, пълни с упование и надежди сладки." "Говореше често за бунт за...

—————

Изложба

Изложба
Посещаваме изложба, подредена във фоайето до нашата класна стая. Разбираме, че има какво да се научи от по-големите ученици.

—————

Шахмат

Шахмат
Понякога играем  и колективен шах. За тази цел играем шахматното упражнение "Пешки срещу пешки". Всеки член на отора играе по един ход от общата шахматна партия, след което отстъпва мастото си на следващия член на екипа.

—————

Питка

Питка
Да направиш хляб е свещенодействие. Истински майстори на хляба ни показват как се прави свещената храна.

—————

Копривщица

Копривщица
Вълшебната Копривщица винаги ни вика при себе си. Често я посещаваме. Искаме да чуем шепота на съзаклятниците; да надникнем в китните, малки възрожденски дворчета; да се разходим по каменните пътища на това красиво българско селище.

—————

Отбор

Отбор
Какво винаги участваме в спортните игри между класовете. Нашата цел е да се забавляваме, докато спазваме правилата и играем честно,а не обезателно да станем първи.

—————

Гъсеница

Гъсеница
Играем на "Гъсеница", но всъщност изследваме връзките, които съществуват между нас. Осъзнаваме, че това, което ни свързва, понякога е твърде крехко и чупливо. Разбираме, че успехът понякога зависи от доверието, което имаме помежду си, за да постигнем заедно една обща цел.  

—————

Откриване

Откриване
На 15 септември дворът на нашето училище се изпълни с весела глъч. Малки и големи очакваха с трепет откриването на учебната година. Най-вълнуващо беше за нас - първокласниците, техните родители и учители. Оживено очаквахме онзи момент, в който нещата завинаги ще се променят за всички нас...

—————

Аладин

Аладин
Танцът възпитава. Той подобрява мускулния тонус и стойката на тялото, подобрява чувството за равновесие, координация и баланс,  развива чувства за ритъм и посока, подобрява самочувствието и формите за изразяване на себе си.

—————

"Спомен"

"Спомен"
Разхождаме се в градския парк на град Пазарджик - остров Свобода. Разглеждаме една от най-големите скулптурни колекции на открито, посветена на децата - Пепеляшка, Пипи, Ян Бибиян и фигурите на страховити динозаври са на една ръка разстояние. 

—————


Мъдрости

Изкачването на планината започва с първата крачка.

Бързата работа - срам за майстора.

Можеш да върнеш загубеното злато, но загубеното време - никога.

Ако искаш да бъдеш обичан, обичай. 

Всеки е ковач на своята съдба.

Двойно побеждава онзи, който се владее след победата.

Любовта побеждава всичко.

Да искаш, значи да можеш.