Откриване на учебната година

15.09.2020 10:00

       

                  На 15 септември дворът на нашето училище се изпълни с весела глъч. Малки и големи очакваха с трепет откриването на учебната година.

                  
Най-вълнуващо беше за нас - първокласниците, техните родители и учители. Оживено очаквахме онзи момент, в който нещата завинаги ще се променят за всички нас и ще започне един дълъг и изпълнен с предизвикателства път. 

 

 

   
      Открихме официално учебната година. Знамето на България беше издигнато тържествено и ритуално, съпроводено от химна на нашата родина.

    Вокалната група "Слънчевите зайчета" изпълни химна на нашето училище, а по-големите ученици внесоха знамето ни. След поздравителното слово, специално за нас беше изпълнен ритуалът на посрещане със звънец и поливане с вода.   

 


                  Когато нашият клас влезе за първи път в класната стая, беше посрещнат от една прекрасна среда - богато декорирана, светла и уютна.

         Всеки първокласник получи специален дар - буквар, молив и гума, които бяха донесени от огромна гвардия таралежчета, изпроводени от крал Всичкосизнам.  

 

 

       


        Самият той се беше разположил удобно на бюрото на госпожата. И това е съвсем необходимо, защото той се оказа пръв помощник на нашата учителка и същински пазител на класната ни стая.

     Стоеше комфортно върху специален стол с формата на сърце. Беше подготвил викторина със забавни задачки за будни първокласници. Ако ти е любопитно какви бяха те, можеш да ги откриеш  тук .


 

      В края на учебния час на нашето класно дърво имаше 25 катерички, всяка от които носеше първата буква от името на първокласник, по идея на крал Всичкосизнам. 

         Запознавахме  се и открихме, че всички първокласници от нашия клас обичат да играят на криеница, гоненица и футбол.
 
         Успешна и усмихната учебна година, скъпи деца! На добър час!


 

 

—————

Назад


За връзка

Невена Дармонева

София, бул. " Монтевидео" 21, НСУ "София"


Пластика на седмицата

"За Левски", 2023

"За Левски", 2023
Събрахме се в балетната зала на читалище "Хармония", за да поговорим за Левски.  Пяхме песни. Рецитирахме стихотворения. Почувствахме, че Левски е с нас. "Думите му бяха и прости и кратки, пълни с упование и надежди сладки." "Говореше често за бунт за...

—————

Изложба

Изложба
         

—————

—————

—————

—————

—————

—————

—————

—————

—————


Мъдрости

Изкачването на планината започва с първата крачка.

Бързата работа - срам за майстора.

Можеш да върнеш загубеното злато, но загубеното време - никога.

Ако искаш да бъдеш обичан, обичай. 

Всеки е ковач на своята съдба.

Двойно побеждава онзи, който се владее след победата.

Любовта побеждава всичко.

Да искаш, значи да можеш.