"Уличните приключения на Джими"

16.03.2021 11:55

             Да сте виждали едно коте? То се казва Джими. Няма го. Изчезнало е. Моля, помогнете ми да го намеря!

 

         Джими е обично и отговорно коте. Всяка сутрин буди своя стопанин - бате Кънчо. 

         Но точно днес се случи нещо необичайно! 

       Бате Кънчо спеше дълбоко и никак не искаше да се събужда. Докато беше сънен, прогони своя приятел от дома.
            Котето Джими излезе развълнувано навън. Никога не беше напускало дома си. Беше ентусиазирано и радостно от приключението, което му предстоеше. Нямаше търпение да опознае света - тъй голям и забавен. Щеше да се наслаждава на пълната свобода сам да избира посоката, в която да броди.

            Славният добър котарак много скоро срещна Голямото чудовище - страшен звяр на четири колела. Гигантът се засили да преследва малкия котак по тясната градска уличка. 

           За късмет на котето, на помощ му се притече вълшебната фея Пешеходна Пътека. Тя с охота показа на малкото животинче мястото за безопасно преминаване на пътното платно. 
       Джими помоли вълшебницата да го заведе  у дома, но тя му отказа любезно. Каза му да намери Светофара, движейки се по тротоара, ако иска да стигне до дома си.
       Докато Джими вървеше към указаното място, отново се появи Чудовището. Бясно го последва по големия булевард. 
      Светофарът обясни на котето всичко, което му беше нужно да знае за да предприеме едно безопасно пресичане и го прати при Регулировчика, за да дири от него по-съществена помощ в прибирането.

               Регулировчикът предложи безброй съвети за безопасно бродене из града, но не можеше да  помогне за най-същественото - за намирането на търсения от главния герой дом.

      Спокойно! Следват добрите новини! Бате Кънчо междувременно се беше събудил и беше осъзнал моментално грешката, която беше допуснал. Той набързо беше излязъл и неспирно беше търсил своето любимо коте по улиците.
     Приятелите плакаха от щастие и обич, когато най-накрая се намериха.

 

—————

Назад


За връзка

Невена Дармонева

София, бул. " Монтевидео" 21, НСУ "София"


Пластика на седмицата

"За Левски", 2023

"За Левски", 2023
Събрахме се в балетната зала на читалище "Хармония", за да поговорим за Левски.  Пяхме песни, рецитирахме стихотворения и почувствахме, че Левски е с нас. "Думите му бяха и прости и кратки, пълни с упование и надежди сладки." "Говореше често за бунт за...

—————

Изложба

Изложба
Посещаваме изложба, подредена във фоайето до нашата класна стая. Разбираме, че има какво да се научи от по-големите ученици.

—————

Шахмат

Шахмат
Понякога играем  и колективен шах. За тази цел играем шахматното упражнение "Пешки срещу пешки". Всеки член на отора играе по един ход от общата шахматна партия, след което отстъпва мастото си на следващия член на екипа.

—————

Питка

Питка
Да направиш хляб е свещенодействие. Истински майстори на хляба ни показват как се прави свещената храна.

—————

Копривщица

Копривщица
Вълшебната Копривщица винаги ни вика при себе си. Често я посещаваме. Искаме да чуем шепота на съзаклятниците; да надникнем в китните, малки възрожденски дворчета; да се разходим по каменните пътища на това красиво българско селище.

—————

Отбор

Отбор
Какво винаги участваме в спортните игри между класовете. Нашата цел е да се забавляваме, докато спазваме правилата и играем честно,а не обезателно да станем първи.

—————

Гъсеница

Гъсеница
Играем на "Гъсеница", но всъщност изследваме връзките, които съществуват между нас. Осъзнаваме, че това, което ни свързва, понякога е твърде крехко и чупливо. Разбираме, че успехът понякога зависи от доверието, което имаме помежду си, за да постигнем заедно една обща цел.  

—————

Откриване

Откриване
На 15 септември дворът на нашето училище се изпълни с весела глъч. Малки и големи очакваха с трепет откриването на учебната година. Най-вълнуващо беше за нас - първокласниците, техните родители и учители. Оживено очаквахме онзи момент, в който нещата завинаги ще се променят за всички нас...

—————

Аладин

Аладин
Танцът възпитава. Той подобрява мускулния тонус и стойката на тялото, подобрява чувството за равновесие, координация и баланс,  развива чувства за ритъм и посока, подобрява самочувствието и формите за изразяване на себе си.

—————

"Спомен"

"Спомен"
Разхождаме се в градския парк на град Пазарджик - остров Свобода. Разглеждаме една от най-големите скулптурни колекции на открито, посветена на децата - Пепеляшка, Пипи, Ян Бибиян и фигурите на страховити динозаври са на една ръка разстояние. 

—————


Мъдрости

Изкачването на планината започва с първата крачка.

Бързата работа - срам за майстора.

Можеш да върнеш загубеното злато, но загубеното време - никога.

Ако искаш да бъдеш обичан, обичай. 

Всеки е ковач на своята съдба.

Двойно побеждава онзи, който се владее след победата.

Любовта побеждава всичко.

Да искаш, значи да можеш.